18 Eylül 2011 Pazar

Leblebi Diyarı'ndan Pişmaniye Diyarı'na Yolculuk !

  

                                                              tavşanlımın meşhur leblebisi


izmitimin pişmaniyesi

   Ee okul açılıyor. Yol göründü. Tavşanlı'da ki uzatmalı (çok uzatmalı) tatil noktalandı. Memleketin yeri özlemi ayrıdır tabi! Hele ailede orda olunca. Ama insan doyduğu yeri de çok özlüyor. İzmit burnumda tütüyor. :) O haliçimsi kokusu olan marinası  bile. Sekası,yürüyüş yolu,umuttepesi,fethiye caddesi...özellikle  FETHİYE KUNDURASI :) vs  Işıl ışıl Mimar Sinan Köprü'mde sevdiceğimle ele ele yürümeyi denizi izlemeyi özledim! Sası , cılız arkadaşım bitanecik yavruuum Sedef'imi özledim! Bitanecik profesörüm Sinan hocamla sohbet etmeyi özledim! Ama en çokta evimi. :) Kendi mutfağımda yemeğimi yapmayı özledim! Birkaç gündür yazamayış nedenim buydu! :) Ee yolculuk vakti hazırlanma vakti. Getirdiğin koca bavula yeni aldıklarını sıkıştırmaya çalışma vakti! (çook zor çook!)
 
   Bu arada leblebi konusunda söylemek istediklerim var sizlere. Leblebi asla ve asla Çorum'a ait değil. :) Çorumlular nohutuna kadar Tavşanlı'dan alıyorlar. Düşünün ki şuan tam 34 çeşit leblebimiz var. Haşhaşlısından kavunlusuna... Ve bunu plaka numaramız olan 43 e çıkartmak hedefimiz. Gururla sunarım.

  Ve izmite gidişim siz blogcanlar açısından,İstanbul'a bir adımda kalmam dolayısından çok iyi olacak! İzmit pazarlarını,İzmitte alışverişi,Okula giderken ne giydimleri,Konserleri,Filmleri vee İstanbul'dan nelerle döndüklerimi paylaşıciiiim! :) Bu yüzden mutlu ,kutlu, coşkuluyum!


  Yarın sabah 9 da yola çıkacağız kayınpederim ve nişanlımla. :) O yüzden kısa kesiyorum. Size de elimde olan birkaç İzmit fotoğrafıyla veda ediyorum.En kısa zamanda belki de hemen yarın görüşmek üzere! Öpücükledim!













7 yorum:

  1. seni özleyen teyzoşun oldunu unutma ve benii özleeeeeeeee öpüorum kocamn hayırlı yolculuklar canımmmmmmm

    YanıtlaSil
  2. ben de leblebi diyarı diyince çorum u düşünmüştüm:))

    YanıtlaSil
  3. yeniden tatil gelecek beklemiyle bekliyor olucaz< :)) ayrıca o leblebiler sanaldan buram buram kavrulmus bir sıcaklıkla koktu canımın cekermişcesine :DD

    YanıtlaSil
  4. Beyza'cim blogumdaki bonbonlu papileri sen kazandin ;)) Senden iletisim bilgisi bekliyorum...

    YanıtlaSil
  5. izmite gidip o köprülerden fotoğraf çektirmeyen azdır :)

    YanıtlaSil
  6. *TeyzoŞummmm bende sni çok özlüyorum! Gel yanıma mutlaka!


    *modavesaire hep öyle sanılıyor duyuluyor çok haklısın canım. ama kütahya tavşanlı leblebi diyarı..:) öpüyorum canım.

    *theice-creamparlour evet tatlım yaz gelmeli denize gitmeli :) Şimdiden özlendi. Gerçektende sıcacık ve buram buram kokuyordu o güzel taze çıkmış leblebiler..


    *NeSLiNaMe cimm.. teşekkürler canım.

    *Madammoda canımmmm ayy nasılda mutlu ettin beni. hiç beklemiyordum. E mail adresine tüm iletişim adreslerimi göndermiş bulunuyorum. merakla bekliyorum. muck muck muck!

    *Kısaca fd. :)) haklısın azdır değil pek yoktur sanırm..

    YanıtlaSil

Durma haydi, sende söyle fikrini :) Ne düşündüğün benim için çok önemliiii!